Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Agenţia Rezerve Materiale

A A A

Privind ședințele de lucru convocate de Agenția Rezerve Materiale privind ajutorul umanitar (păcura) oferit de Guvernul României Republicii Moldova

Published on: Sat, 25/06/2016 - 10:09

     Conform deciziei Comisiei Interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare pe data de 17 și 23 iunie 2016 au fost organizate două ședințe de lucru. În cadrul intrunirii s-au discutat propunerile privind valorificarea a 16.295 tone de păcură donată de către Guvernul României și transpunerea acestora într-un proiect social de compensare a costurilor de agent termic pentru perioada rece a anului familiilor social-vulnerabile din mun. Chișinău.

 

     În urma primei ședințe a fost format grupul de lucru responsabil de elaborarea propunerilor concrete pentru utilizare, transportare și stocare a 16.295 tone de păcură din ajutoare umanitare. Grupul respectiv a fost format din reprezentanții ai Agenției Rezerve Materiale, S.A. “Termoelectrica”, Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Universității Tehnice din Moldova, Primăriei Municipiului Chișinău și condus de către dl Nicolae Hîncu, directrul general al Agenției Rezerve Materiale. În același timp au fost formulate sarcini privind elaborarea calculelor utilizării și recepționării pacurii din ajutorul umanitar.

 

     La a doua ședința s-a decis efectuarea unei probe de laborator la păcura donată, la parametrii prevăzuți de Gostul 10585-99, necesară pentru luarea deciziei concrete referitor la utilizarea păcurii, care va fi prezentată grupului de lucru nu mai tîrziu de 7 iulie 2016. În scopul obținerii unei informații mai obiective și detaliate a fost luată hotărîrea de a include în grupul de lucru reprezentanții IDIS “Viitorul”.